Klusweekend

Een van de belangrijke doelen van de CCC is de uitwisseling van technische kennis en kunde voor en door leden waardoor de caravan tegen niet al te hoge kosten in een goede conditie gebracht of gehouden kan worden. Daarom wordt bijvoorbeeld ieder jaar met Pasen bij het Onderdelenhuis in Nederweert het Klusweekend georganiseerd.

Tijdens het Klusweekend worden door leden aan de eigen caravan heel diverse grote en kleine klussen uitgevoerd. Dit varieert van het vervangen van ramen en rubbers, het restaureren van deuren, het vervangen van delen van een vloer, klein laswerk en tot zelfs het opnieuw aanbrengen van aluminium beplating.

Een paar weken van tevoren worden leden via de mail op de hoogte gebracht van het weekend en gevraagd welke klussen ze willen doen zodat de CCC er voor kan zorgen dat er voldoende materiaal en kunde tijdens het weekend aanwezig is. Omdat er doorgaans meerdere leden aanwezig zijn, is er altijd wel iemand die een handje kan helpen of kan adviseren.

Tijdens het Klusweekend wordt er gekampeerd op een kleine camping op een paar minuten afstand van het Onderdelenhuis. Omdat het na het klussen ook erg gezellig is, komen ook leden kamperen die niet hoeven te klussen.