De Geschiedenis van de Constructam caravan club

In 2001 is een Constructam liefhebber op het internet op zoek naar informatie over de Constructam. Er blijkt vrijwel niets te vinden, dus begint hij een eigen website. Om iedereen op de hoogte te houden over de ontwikkeling van deze website wordt een bestand met mailadressen aangelegd. Bij zijn zoektocht ontdekt hij dat er nog iemand bezig is met een website over de Constructam caravan.

Een aantal Constructam bezitters uit de mailgroep neemt vervolgens het initiatief om in 2002 een weekend met elkaar te kamperen. Van 31 mei tot en met 2 juni 2002 vindt in Voorthuizen het eerste Constructam kampeerweekend plaats. Tijdens dit weekend delen de deelnemers hun passie voor de Constructam caravan, wordt kennis uitgewisseld en wordt besproken of er een vereniging opgericht zou moeten worden.

Model van een Comet uit de 3D printer
Model van een Comet uit de 3D printer
Organisatie van het kampeerweekend
Organisatie van het kampeerweekend

Het eerste weekend bevalt de zestien deelnemende equipes zo goed dat direct een volgend kampeerweekend in het najaar van 2002 wordt gepland. Deze keer in Zeist. Na een uitgebreid stampottenbuffet wordt besloten een vereniging op te richten en twee websites samen te voegen tot één website. Om oprichting van de vereniging verder voor te bereiden, wordt een stuurgroep geformeerd.

In 2003 vindt de oprichtingsvergadering plaats waarbij het Huishoudelijk Reglement en de Statuten worden vastgesteld. De leden van de stuurgroep nemen zitting in het bestuur en met het passeren van de akte bij de notaris en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is de Constructam Caravan Club een feit! 

Wat in Voorthuizen begon met zestien caravans is ondertussen uitgegroeid tot een club met meer dan 300 enthousiaste leden! In de afgelopen jaren is door de CCC een groot aantal Evenementen georganiseerd, helpen leden elkaar met allerlei klussen tijdens het Klusweekend, kan de caravan via de CCC worden gekeurd en verzekerd en is er een Onderdelenhuis.

Uitnodiging voor het tien jarig jubileum van de CCC

Bron: Het boekje dat ter gelegenheid van het tienjarig bestaan is samengesteld en geschreven door Diane Stender-Jansen.