Voorjaarsevenement 2023

Van 29 april tot en met 7 mei 2023 was de CCC te gast in het prachtige natuurgebied de Maasduinen op camping Heide-Hof te Wellerlooi.

Een tiental deelnemers arriveerde al op de vrijdag, op zaterdag druppelde de rest binnen.

Zaterdagavond werd het evenement officieel geopend door voorzitter Herre, onder het genot van een hapje en een drankje. Zondagochtend werd koffie met heerlijke Limburgse vlaai aangeboden, dat onder de steeds vaker doorbrekende zon werd genuttigd. Na een enorme plensbui op maandagmiddag bleken we de meeste regen wel gehad te hebben en werden de temperaturen per dag aangenamer. Dit was fijn voor de fietsers, die de zadelpijn trotseerden om alle hoeken van het mooie landschap te verkennen en tussendoor prettige terrasjes aan te doen.

Op dinsdagavond konden we allemaal genieten van de maaltijdsoep die bereid was door Chantal, eigenaresse van de camping. Stukje stokbrood erbij en de maag was goed gevuld.

Woensdagmiddag stond de rondleiding bij brouwerij Hertog Jan op het programma, waar we voor 20 mensen een plekje konden reserveren. De groep kwam met goede verhalen en een prachtig bierglas terug.

Donderdagochtend werd de Constructam vlag gestreken en werd de Nederlandse vlag halfstok gehangen. Om acht uur zijn we gezamenlijk twee minuten stil geweest. Op vrijdag ging de driekleur in top en konden we ’s avonds genieten van vers gebakken frites van de friteskar die op de camping kwam.

Zaterdagochtend werd de Constructamvlag weer gehesen en maakten we ons op voor de Open Deuren Dag, gevolgd door de traditionele barbecue. Wat inmiddels ook traditioneel begint te worden is dat het regent voor, tijdens of na de barbecue, maar dat mocht de pret niet drukken. Zolang de barbecue niet uitgaat, blijven we gewoon zitten.

Zondag stond in het teken van inpakken en wegwezen. We mochten er de hele dag over doen maar als het spul eenmaal ingepakt en aangehaakt is, wordt de thuisreis toch aanvaard.

Tijdens het evenement ging menigeen over de grens tanken, boodschappen doen of lekker uit eten. De prijzen zijn daar toch net iets aangenamer.

De kop is eraf voor wat betreft het kampeerseizoen, we kijken al uit naar het najaarsevenement!