Evenementen

Na het eerste Evenement in Voorthuizen in 2002 volgen er nog veel meer op vele plekken in binnen- en buitenland. Het weekend is een kampeerweek geworden die elk voor- en najaar door andere leden wordt georganiseerd. Het streven is om steeds op een andere plaats bij elkaar te komen waardoor elke keer een ander mooi stukje van Nederland, België of Duitsland bezocht wordt.

Het is overigens niet noodzakelijk een hele week te komen, een weekend of een paar dagen is ook prima. Ook de deelname aan de activiteiten is vrijblijvend onder het motto ‘niets moet, alles mag’. Een paar activiteiten keren elk Evenement terug. Zoals de welkomstborrel aan het begin van het Evenement waarbij het bestuur zich aan nieuwe leden voorstelt.

Op de tweede zaterdag is er overdag de Open Deuren Dag waarbij alle Constructams letterlijk de deur open doen voor leden en andere belangstellenden. Hiervoor wordt vaak reclame gemaakt in de lokale media. Het Evenement wordt op zaterdagavond afgesloten met een gemeenschappelijke barbecue..

Constructam Caravan Club vlag
Bij elk Evenement wordt de Constructam Caravan Club vlag gehesen!

Een impressie van een CCC evenement

Een Bijzonder Weerzien

Een heel bijzonder Evenement is georganiseerd in het voorjaar van 2008 in Temse, de geboorteplaats van de Constructam caravan. De Open Deur Dag vond ditmaal plaats op de kade van Temse waar de deelnemers werden ontvangen door de locoburgemeester. En tot ieders verassing kwamen de broers Theo en Lucien van der Herten op bezoek! Ook voor hen was het een emotioneel weerzien met tientallen Constructams uit vrijwel de hele productieperiode!

Lucien van der Herten op bezoek bij het Evenement in Temse
Lucien van der Herten op bezoek bij het Evenement in Temse
Sommige caravans hebben een luikje met de handtekening van de oprichters van Constructam
Sommige caravans hebben een luikje met de handtekening van de oprichters van Constructam

Als echte sterren deelden de broers handtekeningen uit. Ook op de binnenkant van kastdeurtjes, waardoor sommige Constructams wel een heel mooie herinnering aan deze dag hebben. Bij het verlaten van de stad kreeg de colonne caravans politiebegeleiding en werden alle kruispunten voor deze prachtige optocht vrijgemaakt. Alleen al het rijden met zoveel Constructams had iets magisch!

Gelukkig zijn van zowel de uittocht als het bezoek van de broers Van der Herten filmopnamen gemaakt:

Een Record

Een ander bijzonder Najaarsevenement vond plaats in 2013 in Voorthuizen waar het tienjarig bestaan van de Constructam Caravan Club werd gevierd. Tijdens het Evenement waren er allerlei extra activiteiten en op zaterdag 7 september was de Open Deuren Dag met een absoluut record van maar liefst 118 Constructams! De burgemeester van Voorthuizen kwam er speciaal voor op bezoek om dit mooie record met een officieel certificaat te bevestigen.

De burgemeester van Voorthuizen overhandigt toenmalig voorzitter Marion de Laat het certificaat en de beker