Het Lidmaatschap van de Constructam Caravan Club

Verzekering

Het lidmaatschap van de CCC kent verschillende voordelen. Zo is het mogelijk de caravan via de club te verzekeren bij Kuiper Verzekeringen B.V. in Heerenveen. De afgelopen jaren is de waarde van de Constructam Caravan steeds verder gestegen en is het de moeite waard deze te verzekeren.
Via de club kan dit NL plaatje met het bouwjaar van de caravan besteld worden

Keuring

De CCC organiseert een paar keer paar jaar een (technische) keuring van de caravan. Als CCC lid krijg je automatisch een bericht wanneer jouw caravan gekeurd moet worden. De keuring wordt door een specialist uitgevoerd. Een keuring en taxatierapport heb je nodig voor de collectieve verzekering. Maar nog belangrijker is dat er tijdens de keuring goed naar de veiligheid en techniek wordt gekeken, zodat met de caravan veilig naar de kampeerbestemming gereden kan worden. Klik hier voor de volledige beschrijving van een keuring.

Onderdelenhuis

De CCC beheert een Onderdelenhuis in Nederweert waar onderdelen van caravans die niet meer te redden waren, zijn opgeslagen. Omdat de Constructam Caravan steeds populairder is, worden er steeds meer caravans van de sloop gered en komen er steeds minder onderdelen vrij. Leden hebben voorrang bij de spaarzame onderdelen die nog in het Onderdelenhuis aanwezig zijn. Gelukkig zijn er door nieuwe techniek zoals 3D printen steeds meer onderdelen zoals raamscharnieren, beschikbaar. Klik hier om bij het onderdelenhuis te komen.
In 1972 wordt de polyester kap vervangen door een dak van polyester

Klusweekend

Speciaal voor leden wordt ieder jaar met Pasen het Klusweekend georganiseerd. Hierbij worden door de eigenaren grote en kleine klussen aan de caravan gedaan. Van tevoren moet je aangeven wat je wilt gaan doen, zodat er tijdens het weekend genoeg materiaal en expertise aanwezig is.
Tijdens het Klusweekend worden grote en kleine klussen uitgevoerd

Voor- en Najaarsevenement

De CCC organiseert elk jaar het Voorjaars- en Najaarsevenement. Dit wordt elke keer door een andere groep leden georganiseerd die daarbij worden ondersteund door het bestuur. Hierdoor vinden de evenementen op verschillende plaatsen in Nederland en soms ook in het buitenland plaats. Niet leden betalen per nacht meer dan leden van de CCC en als het Evenement vol is, hebben leden van de CCC voorrang. De Evenementen duren een week maar het is natuurlijk ook mogelijk een paar dagen te komen.
Tijdens de Evenementen zijn caravans van alle typen en bouwjaren te bewonderen

Folders en Brochures

De Constructam caravan is vanaf de jaren vijftig geproduceerd in het Belgische Temse. In de loop van de tijd zijn talloze folders, brochures en verhalen in tijdschriften verschenen. Een deel van dit archief is gescand en voor leden gratis te downloaden. Dit archief is helaas vanwege werkzaamheden nog niet beschikbaar.
De voorkant van een folder uit 1970